Waarom kiezen voor een gastouder voor de opvang van uw kind?

Welkom - Gastouderbureau Snoesje

Het is altijd even zoeken; de juiste opvang voor uw kind of voor uw kinderen. Vragen reizen zoals; wat vind ik belangrijk bij de opvang van mijn kind. Waar kies ik voor? Er zijn diverse manieren en soorten om uw kinderen onder te brengen. Veel families of gezinnen doen een beroep op vrienden of ouders en broers en zussen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Reguliere opvang is vaak duur. U hoort veel mensen er over klagen en er worden veel kinderen ondergebracht, wat vaak ten kosten gaat van de persoonlijke aandacht van het kind. Kiezen voor een gastouder kan een oplossing bieden en we kunnen u vertellen hoe. Bij Snoesje werken we met kundige gastouders die in de omgeving voor flexibele opvang van uw kind zorgen. Wij werken in Twente en in de achterhoek en vangen hier kinderen op tot de leeftijd van twaalf jaar. Er zijn een aantal zaken die onze opvang typeert. Op de eerste plaats is het zo dat wij zorgen voor persoonlijke opvang. Dat betekent dat er nooit te veel kinderen bij een enkele gastouder worden ondergebracht en dat de kinderen die er worden ondergebracht, ook genoeg aandacht krijgen. Zo zorgen we ervoor dat er een klimaat ontstaat waarin kinderen zich op een natuurlijke manier aan de gastouder kunnen binden. Dat is ongelofelijk belangrijk omdat kinderen moeten leren om relaties op te bouwen. Wanneer ze worden ondergebracht bij een vertrouwd persoon, in dit geval de gastouder van Snoesje. Dan zal dat het vermogen van het kind om zich te binden en ook in de toekomst gezonde relaties aan te gaan vol van vertrouwen, alleen maar bevorderen. De importantie van een vertrouwd persoon in de omgeving van het kind mag dus nooit worden onderschat.

  • Kies voor persoonlijke opvang;
  • Kies voor betaalbare opvang;
  • Kies voor de beste zorg in de buurt.

Een gastouder zelf wil uw kind ook graag leren kennen

Zo even spraken we over het belang van het kind om zich te binden aan de gastouder of de persoon waarmee het veel tijd doorbrengt. We benadrukten het belang van die binding voor het ontwikkelen van een gezond vermogen tot relaties en intimiteit in relationele zin. Maar die importantie is tweeledig en geldt dus niet alleen maar voor het kind maar ook voor de gastouder. Ook voor de opvang is het belangrijk dat er een band kan ontstaan. Ieder kind is anders en heeft zijn eigen tempo. Er kan alleen maar met dat tempo rekening worden gehouden als de verzorger het kind ook kent en ziet wat de behoeften van het kind zijn. Daarom benadrukken we ook altijd het belang van de andere kant, de gastouder die tijd heeft om tijdens de opvang de kinderen te leren kennen en op de behoeften van die kinderen in te spelen. Zo leren ze sneller en zijn de gelukkiger.

Neem contact op voor meer informatie

Ben u nieuwsgierig geworden naar wat we voor u kunnen betekenen. Misschien is het dan een idee om eens contact met ons op te nemen. Wilt u graag op zoek naar iemand waarbij u uw kind onder kunt brengen, of heeft u interesse om zelf eens te kijken naar de mogelijkheden van gastouderschap? In beide gevallen kunnen we u te woord staan. Schroom dus niet en bel even. U kunt zich ook op de website even inschrijven om wat meer informatie te ontvangen over gastouder worden. Wij sturen alle informatie graag aan u toe. Bij Snoesje kunt u rekenen op ervaren begeleiders die u alles kunnen vertellen over gastouderschap. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn