Te veel goedkope zonnebrillen!

Zonnebrilplaza - Goedkope zonnebrillenIk ben de afgelopen tijd tot een realisatie gekomen: er zijn te veel goedkope zonnebrillen op de markt! Ik was enkele weken terug op zoek naar een nieuwe zonnebril. Mijn hond had de schone taak op zich genomen mijn oude bril compleet te verwoesten en dus was het tijd voor een nieuw model. Ik ben geen arme student, maar heb het ook nog zeker niet gemaakt in het leven. Goedkope zonnebrillen zijn daarom aan mij wel besteed. Toen ik de HEMA instapte werd ik echter doodgegooid met de laatste modellen en de beste aanbiedingen, terwijl ik geen idee had wat de specificaties van elke bril nou precies waren. Gelukkig draag ik zelf geen bril of contactlenzen, dus mijn zonnebril hoeft nog niet op sterkte te zijn. Ik had geen idee waar ik moest beginnen met zoeken. Wel had ik online gevonden dat een zonnebril een aantal eigenschappen kan hebben. Deze zijn (in willekeurige volgorde):

  • Ontspiegeling
  • Polarisatie
  • Fototropie
  • De lenskleur

Wanneer ik door een zonnebril kijk word ik niet graag verblind. Bij de meeste goedkope zonnebrillen merk ik al snel dat dit echter wel het geval is. Het licht valt op een vreemde manier door het glas, waardoor je uiteindelijk nog minder ziet dan voor het moment dat je de bril opzette. Ontspiegeling is ontwikkeld om dit te voorkomen. Wanneer een glas ontspiegeld is weerkaatst een gedeelte van het licht terug naar de bron. Hierdoor komt niet alles in je ogen terecht. Ontzettend handig wanneer je aan het autorijden bent bijvoorbeeld! Goedkope zonnebrillen met ontspiegeling bestaan, maar zijn wel wat lastiger te vinden dan modellen zonder deze techniek. Hiernaast kennen we de methode van polarisatie. Wanneer een bril gepolariseerd is dan kan enkel licht wat in een bepaalde hoek door het glas valt bij het oog aankomen. Het andere licht wordt gefilterd. Het schijnt dat deze techniek erg fijn is in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, of in het spiegelhuis op de kermis. Enkel licht dat onder een bepaalde hoek je oog bereikt wordt doorgelaten. Goedkope zonnebrillen worden hierdoor een stuk prettiger om op te hebben. Fototropie is een term om aan te geven dat een organisme reageert op de zon. Nu is een brillenglas geen organisme, maar de techniek kan ook hier worden toegepast. De lens wordt donkerder wanneer er veel licht op het glas valt. Dit is heel handig op het strand, waar je ogen de hele tijd moeten wennen aan het zonlicht dat achter de wolken vandaan komt. Tijdens het autorijden is het minder prettig, omdat je bij het uitrijden van een tunnel compleet wordt verblind. Zo zie je maar dat er zelfs bij de goedkope zonnebrillen nog heel veel opties zijn!

Goedkope zonnebrillen met een kleurtje

Blijkbaar is de lenskleur van een brillenglas erg belangrijk en zegt het iets over wie je bent. Toen ik vroeger mijn goedkope zonnebrillen in bulk kocht had ik hier nooit bij stilgestaan. Elk type glas heeft namelijk een andere functie. Natuurlijk was ik hier niet van op de hoogte maar na wat onderzoek kwam ik toch uit bij een aantal basiskleuren waar verschillende eigenschappen aan gekoppeld konden worden. In de eerste plaats is er natuurlijk de bruine zonnebril. De meeste goedkope zonnebrillen gebruiken een bruin- of kopergekleurde lens. Een bruine lens is erg prettig. De kleuren die je ziet worden enigszins vervormd, maar de roodtinten worden sterker. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je in de auto ziet. De lichten van de auto’s voor je zijn duidelijker waar te nemen. De grijze kleur is heel erg basaal. Je ziet er eigenlijk hetzelfde mee, maar toch heb je wel een zonnebril op. Met deze kleur glas kun je gewoon normaal zien maar ben je toch zeker van een stuk bescherming tegen UV stralen. Een groene kleur schijnt erg plezierig te zijn voor de ogen. Deze kleur kijkt heel aangenaam. Ik had toen eigenlijk meteen het plan om een groene bril uit te zoeken. Gelukkig zijn er veel goedkope zonnebrillen met groene glazen op de markt. Tot slot was er dan ook nog rood. Hierdoor zie je veel contrast, maar het vervormt je kleurwaarneming wel enorm. Ik heb in het verleden wel een rode zonnebril gehad, dat was geen succes. In ieder geval wist ik nu wat ik wilde; een ontspiegelde groene bril uit het segment van de goedkope zonnebrillen. Ik dacht dat ik er bijna was…

Zo veel keuze!

Niets bleek minder waar, overal waar ik keek zag ik goedkope zonnebrillen met ontspiegelde groene glazen. Bij de standaard winkels kon ik niet terecht dus ben ik ook online gaan zoeken. Op het internet is het soms lastig om een betrouwbare aanbieder te vinden. Juist omdat de keuze zo groot is vond ik het lastig om een verkoper uit te kiezen. Het gaat natuurlijk niet om veel geld, maar je wilt per slot van rekening niet na een paar dagen alweer een nieuwe bril hoeven uitzoeken. Na lang zoeken vond ik https://www.zonnebrilplaza.nl/. Op deze site worden tientallen modellen aangeboden en staat duidelijk aangegeven welke eigenschappen een specifieke bril heeft. Er zijn diverse modellen en de site levert voor zowel man als vrouw. De prijzen zijn zeer schappelijk en je betaalt amper verzendkosten. Ik besloot hier een bril uit te zoeken en ik heb hier nog altijd geen spijt van. De bril werd snel bezorgd, ik had hem al binnen twee dagen in huis. Betalen ging makkelijk via iDEAL en ik hoefde dus niet te klooien met een creditcard. Ik ben erg blij dat ik tussen alle keuze uiteindelijk deze website vond, vanaf nu koop ik al mijn goedkope zonnebrillen hier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn