Een uithuisplaatsing advocaat helpt je verder

Iedere ouder met een probleemkind weet hoe moeilijk het kan zijn om hiermee om te gaan. Het is kan zeer extreme vormen aannemen en als ouder sta je daar vaak machteloos is. Er is maar zoveel dat je echt kunt doen. Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat dit echt vreselijk is. Ik en mijn man hebben drie kinderen. Onze oudste zoon begon al op jonge leeftijd streken te vertonen. In de beginjaren was dit nog te overzien en konden we hem vrij eenvoudig weer in het gareel brengen, maar met de jaren werden de problemen steeds erger. Het ergste van dit alles was nog wel dat we dit ook begonnen te merken aan onze jongere kinderen en dat was voor ons het punt dat we ons realiseerden dat er toch wel iets moest gaan gebeuren. Bij een zoektocht online kwamen we erachter dat er drie verschillende opties zijn.

  • Ondertoezichtstelling (OTS)
  • Uithuisplaatsing
  • Spoed-uithuisplaatsing

We wilde het absoluut niet zover laten komen dat spoed-uithuisplaatsing nodig zou zijn, maar dat het nodig was dat er snel actie ondernomen moest worden dat was wel duidelijk. Voor meer informatie over dit onderwerp hebben we de website van OTS Zaken gebruikt. Achteraf waren we heel blij dat we al van deze website afwisten, want een uithuisplaatsing advocaat heeft ons uiteindelijk heel erg goed kunnen helpen en via deze website hadden we die zo gevonden.

Het vinden van een uithuisplaatsing advocaat

Dat er iets moest gebeuren binnen ons gezin, dat was ons zeer duidelijk en dus hebben we hier actie op ondernomen. In eerste instantie was dit de ondertoezichtstelling. De gezinsvoogd die aan ons werd toegewezen maakte de situatie in onze ogen echter alleen maar erger. De instantie wilde hier niets aan doen. Volgens de gezinsvoogd zelf ging het allemaal prima en ze wilden dus niet naar ons luisteren. Wij zagen echter langzaam ons gezin steeds meer uit elkaar drijven en dat was wel het laatste wat we wilden. We hebben toen nogmaals een kijkje genomen op de website van OTS Zaken en via deze website hebben we contact gezocht met een uithuisplaatsing advocaat. Hij heeft ons direct geholpen met het vinden van een nieuwe gezinsvoogd en daar waren wij maar wat blij mee. Door onze eigen situatie weten we inmiddels de nodige dingen over het inhuren van een uithuisplaatsing advocaat. Dingen die wij van tevoren zeker niet wisten en ook eigenlijk nooit over nagedacht hadden, zelfs niet toen de situatie voor ons erger werd. Wij wisten dat we het liefst volledige uithuisplaatsing wilden vermijden, maar onze uithuisplaatsing advocaat vertelde ons dat het soms beter is dat dit gebeurt. Het is namelijk voor alle betrokkenen een stuk rustiger.

De beste uithuisplaatsing advocaat voor jouw situatie

De ene uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling is de andere niet en daarom zijn er ook verschillende soorten advocaten op dit gebied. Iedere uithuisplaatsing advocaat kan je in principe helpen, maar ze hebben ieder ook zo hun eigen ervaringen en het kan soms beter zijn om te kiezen voor een uithuisplaatsing advocaat dit ervaring heeft in de situatie waarin jij je bevindt. Het is helemaal niet gek om hiernaar te vragen wanneer je contact opneemt met het desbetreffende advocatenkantoor. Een van de beste kantoren op dit gebied in Nederland vind je via de website van OTS-Zaken.nl. Iedere uithuisplaatsing advocaat die bij dit kantoor werkt heeft de ervaring waar je naar op zoek bent en ze kunnen je dus uitstekend helpen. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met ze op te nemen om (vrijblijvend) informatie op te vragen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn